kozmenko.at.ua
П’ятниця, 03.05.2024, 05:54
Радий вітати Вас Гість | RSS
 
Головна БлогРеєстраціяВхід
Меню сайту
Розділи щоденника
Українські реалії [0]
Описуйте, запитуйте, сперечайтеся! Усе це про життя в Україні
Цінності людського життя [0]
Розмістіть у цій категорії роздуми над цінностями життя
Особисті переживання [0]
Якщо хочете поради чи просто поділитися своїми переживаннями, сумнівами, то про це тут.
Проблеми навчання [0]
Запитуйте, діліться проблемами навчання, радьте іншим, як краще вчитися.
Міжнародна економіка [1]
Тут все, що на користь вивченню курсу "Міжнародна економіка". Дискутуйте, радьтеся, розповідайте.
Болонський процес [1]
Розкажіть про своє бачення Болонського процесу.
Україна-Євросоюз-НАТО [0]
Усе, що думаєте про вступ до ЄС і НАТО, виливайте на рядки і отримуйте коментарі, відповіді, поради.
Наше опитування
Як Ви ставитеся до вступу України в НАТО?
Усього відповідей: 894
Головна » 2008 » Січень » 7 » Чи варто втратити можливість стати МАГІСТРОМ?
Чи варто втратити можливість стати МАГІСТРОМ?
06:21
 
На днях я був здивований тим, що достатньо сильні студенти в університеті не мають наміру йти в магістратуру. Це мене й спонукало до бесіди.
 
Дивним є не так сам факт "небажання" бути магістром, як причина цього. Виявляється, що студенти ще й досі вважають, нібито в магістратуру треба йти тільки тим, хто хоче стати викладачем чи науковцем, а решта має бути спеціалістами.
       Люди! Ми в Болонському процесі! А це не кредитно-модульна система, як помилково вважає більшість вітчизняних студентів і викладачів, а саме відсутність такого поняття, як СПЕЦІАЛІСТ. 
За Болонською системою вища освіта матиме три освітньо-кваліфікаційні ступені - бакалавр, магістр, доктор.
        Бакалавр у Європі - це людина з вищою освітою.
        Магістр у Європі - це МАЙСТЕР своєї справи, тобто це вищий рівень вищої освіти, який дозволяє працювати на більш відповідальних (керівних) щаблях в людському суспільстві.
        Рівень магістра зовсім не зобов'язує випускника йти в науку. Більше того, у деяких європейських країнах (а за болонськими документами спочатку таке передбачалося як обов'язкове) після бакалаврату випускник робить вибір піти в науку і для цього стати доктором чи піти в практику і для цього стати магістром.
 
У 2010 році завершиться Болонський процес і має бути створена єдина європейська система вищої освіти. Україна в Болонському процесі, а тому має відмовитися від освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст", бо такого в тій системі не передбачено.
 
І роботодавці також про це дізнаються і почнуть відмовляти спеціалістам при прийнятті на роботу. Уже тепер у банки, рекламні та туристичні агентства не кличуть спеціалістів, а тільки магістрів.
 
Що ж буде зі спеціалістами через два роки? Тут декілька варіантів розвитку.
 
Ті спеціалісти, які уже знайдуть до того часу роботу і добре себе зарекомендують, так і будуть працювати без якихось відчутних проблем. Щоправда, і у них може виникнути проблема з підвищенням по службі, якщо йтиметься про керівну посаду.
 
Ті ж спеціалісти, які мінятимуть місце роботи, можуть зіткнутися з конкуренцією з боку магістрів. Тільки стаж роботи може зіграти важливу роль, бо за інших обставин на роботу приймуть магістра.
 
Спеціалісти з малим стажем зможуть знаходити роботу за спеціальністю тільки за допомогою знайомств, родинних стосунків тощо.
 
І що тоді будуть робити спеціалісти, які захочуть підніматися кар'єрною драбиною чи просто знайти добру роботу?
Їм нічого не прийдеться робити іншого, як іти вчитися в магістратуру (можливо за набагато більші гроші, ніж це можна зробити тепер).
 
Тому порада моя студентам дуже проста: зробіть усе, щоб стати магістрами!!!
Крім усього іншого, для цього треба почати добре вчитися (не для мами з татом, а для себе); почати серйозно займатися науковою аналітикою і почати публікувати свої праці.
 
Саме так! Магістр - це добрий аналітик;  це добрий прогнозист; це віртуоз у своїй спеціальності! А щоб таким стати, треба й справді добре позайматися науковими дослідженнями.
 
Категорія: Болонський процес | Переглядів: 11581 | Додав: kozmenko | Рейтинг: 3.0/2 |
Усього коментарів: 9
17.02.2017
9. Artem001 Гришко (kaidachsonia)
Жизнь современного человека связана со всевозможными хлопотами, из-за чего порой просто не хватает времени на поход по магазинам с целью выбор одежды и техники. В таком случае на выручку приходят современные интернет-магазины, в каталоге которых предусмотрено огромное многообразие продукции по выгодным расценкам. Заказ можно получить не выбираясь с собственного дома, оформив быструю доставку. Помимо этого, дорогостоящие модели техники можно приобрести в рассрочку или оплатить любым из предложенных способов, среди которых оплата банковской картой, с любого электронного кошелька или наличными в момент получения товара. При желании можно избежать затрат на доставку, лично получив заказ на складе.
http://www.moyo.ua/

28.07.2009
8. Olga
Проблема в тому, що в магістратуру потрапляють люди з трійками, за яких заплатили мама і тато......наприклад я не потрапила.....хоча маю червоний диплом, писала кваліфікаційну роботу, брала участь у Міжнародній та Всеукраїнській конференціях, третя по рейтингу.......проблема в корупції!
Відповідь: Що тут скаже? На жаль таке у нас ще часто буває. Система!?!... Менталітет!?!... Небажання щось змінювати???

22.04.2009
7. Крістінка (xxx)
по моєму, проблема залишається та ж, що і попередніми роками...
кредитно-модульна система чи не кредитно-модульна а таке поняття як хабарництво і "український менталітет" ще не скоро викоріняться і більшість толкових студентів вже на 2-3 курсі опускає руки, тому що батьки не в змозі "купити" місце в магістратурі...
Відповідь: Треба вчитися для себе, а не для галочки. Якщо бути добрим фахівцем, то в довгостроковій перспективі виграш буде обов'язково. Через тупу закостенілість системи опускати руки?..

31.01.2009
6. міс х
я не планувала іти на магістратуру принципово, але згодом зрозуміла, що це необхідно витратити ще один рік свого життя на це, оскільки при отриманні керівної посади можуть вимагати "папірець" про закінчення магістратури, тому, з огляду на можливі майбутні перспективи, думаю магістратура не завадить.

02.11.2008
5. Tanya (SpeSHka)
По- моєму, проблема в іншому: що не ті студенти, котрі заслуговують на магістратуру рвуться отримувати цей ступінь. Багато зі знайомих, котрі мають намір випуститися магістрами, з повагою до них, не мають потрібних для того задатків. Але чудова наша КРЕДИТНО- модульна система відкриває перед ними всі двері. Мабуть, саме ця обставина частково (або ж і у більшій мірі) відбиває бажання у більш перспективних студентів.

17.02.2008
4. Никодим Дизма (Мільярдер)
Якщо іти вчитися на 5-ий рік, то, звичайно, краще в магістратуру. Чому? В першу чергу тому, що на магістра легше вчитися, ніж на спеціаліста - більше свободи, легші екзамени... І потім, "маґістр" це значно пристижніше звучить ніж "спеціаліст".

16.02.2008
3. Vitaliy (Vetal)
Просто толкові студенти хотять за той рік який треба було б відучитись в магістратурі чимось зайнятись, бізнес, робота! Сьогодні 16.02 а в мене немає ще відчуття, що почався 2 триместр! приходиш на пари - пар немає, або говорим з викладачем про життя в той момент коли треба починати думати про своє подальше життя! а я ще лиш третьокурсник! четвертий курс зовсім скучний! всі світлі голови йдуть працювати, а в магістратуру беруть тільки те, що лишається, бо треба набрати певну кількість! А з магістратури виходять колишні двієшники з червоним дипломом! Стає проблемою те, що за чотири роки в інституті тепер можна дістати такий самий диплом як в технікумі чи ПТУ. На мою думку цей рік в магістратурі навіть дуже потрібний

15.02.2008
2. Шеромов Владислав Дмитрович (ШВеД)
Володимире Мирославовичу, таке відчуття, що або всі учасники форуму хотять іти в магістратуру або ніхто!!! biggrin

08.01.2008
1. ШВеД
Дійсно проблема небажання іти в магістратуру є. Взагалі я з курсу другого вирішив іти в магістратуру. Та цей похід у мене щось не дуже виходить: з оцінками по моєму все нормально, а от з науковою діяльністю поки що дуже важко. Не тощо я не можу, а просто нинішня наша система освіти не виділяє на це часу. Я відкрив на формумі тему "Як стати міжнародником" -- дайте будь-ласка якісь поради з приводу проведення наукової роботи. Може я не правильно розподіляю учбовий час для комплексного вивчення предметів, може через неправильне проведення наукової роботи витрачаю забагато часу на неї.
Повертаюсь до проблеми небажання іти в магістратуру. На мою думку, проблема навіть не в тому, що студенти думають що магістратуру ідуть майбутні науковці і викладачі, а в тому, що по-перше більшість студентів вважають магістратуру непотрібною тратою часу. Багато з них провчившись 4 роки не бачать перспективи ще вчитись 1-1.5 року -- вони вже рвуться в "бій". А по-друге майже кожен студент вважає, що маг-ра -- це просиджування штанів. Нинішні магістри або ті що закінчили магістратуру розповідають про те, що магістрам на пари можна і не ходити (потрібного там мало), часто пар взагалі немає, і весь час повторюють те саме, що перед цим 4 роки вчили.
От тому таке велике небажання ставати магістрами!!!

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
Copyright Kozmenko © 2024
Сайт управляється системою uCoz