kozmenko.at.ua
Субота, 20.04.2024, 12:32
Радий вітати Вас Гість | RSS
 
Головна Чого ви боїтесь найбільше? - ФорумРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Загальний розділ » Світогляд » Чого ви боїтесь найбільше? (напишіть тут свої фобії)
Чого ви боїтесь найбільше?
VetalДата: Неділя, 23.12.2007, 18:35 | Повідомлення # 1
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Репутація: 1
Статус: Offline
Особисто я боюсь старості! Боюсь, що я стану старим немічним, будуть мене мучити різні хвороби, чи буду самотній на старості! В дитинстві боявся, що в мене влучить блискавка, але я вже це переріс!
Цікаво, що мучить вас!
 
МільярдерДата: Вівторок, 25.12.2007, 02:58 | Повідомлення # 2
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Страхів багато, як і в усіх, але маленьких. Якоїсь конктетної фобії, яка би ввесь час мучила мене, не маю.

Оце зараз думаю, які в мене є страхи. І от дивна ситуація - хочу написати якийсь страх, але одразу ловлю себе на думці, що цього не боюся. Чи то я сам себе хочу переконати, чи сам собі дорікаю?

Одним словом, страх - штука динамічна - від дитинства до старості одні страхи зникають, з'являються нові. Страх - то є частина нашого життя. На ньому тримається будь яке суспільство.

Страхи напряму пов'язані з нашими бажаннями. Тобто, коли ми чогось хочемо, то виникає страх від того, що в процесі досягнення цього можуть виникати труднощі.

В сучасному суспільстві, страх - суспільне явище. Особисті страхи перед природньою небезпекою зникли. Зі впевненістю можна сказати, що все, чого люди по справжньому бояться, є позор, стид, ганьба. А, так як я вже казав, страх пов'язаний з бажаннями, то однозначно всі ми хочемо визнання з боку інших людей.

Таким чином, щоб позбутися страху, треба позбутися бажань. Людина, яка нічого не хоче, нічого не боїться. Якщо ви не хочете отримати п'ятірку, то не боїтеся отримати двійку. Якщо не хочете жити, то не боїтеся померти. Якщо не хочете працювати, то не боїтеся втратити роботу. Не хочете грошей, не боїтеся їх втратити. Не хочете, щоб ваші друзі поважали вас, не боїтеся позору перед ними.

Якщо ви відчули страх, важливо усвідомити це. Сам факт усвідомлення страху, як такого, в згачній мірі знімає його, бо страх, по суті, несвідоме явище - людина ніколи не розуміє, що боїться. Коли усвідомили, то потрібно ставити перед собою запитання - чого ви хочете, яке бажання викликало страх? Зазвичай, в повсякденному житті, це легко зробити. Але інколи бувають важкі клінічні випадки, тоді без сторонньої допомоги не обійтися.

Наведу приклад, який я читав. Жінка звернулася до психолога з проблемою великого страху (фобії) перед ножами - будь якими - кухонними, для полювання, перочинними і т.д. В процесі спілкування виявилося, що в неї є маленька дитина в яслах від чоловіка, який вже помер. Тепер в неї є новий чоловік, за якого вона планує вийти заміж. Але перешкодою для створення цього шлюбу є її дитина від колишнього чоловіка. Таким чином у неї виникло несвідоме бажання зарізати цю дитину, щоб вона їй не заважала. Від цього виник страх перед ножами. Така новина, повідомлена психологом, була для неї шоком. Проте, вона змушена була визнати, що так воно і є. Усвідомлення страху і розуміння його причини стало першим кроком до того, щоб його позбутися. Далі перед нею постало завдання позбутся бажання, яке викликало страх, вийти заміж за цього чоловіка. Так як вона чітко розуміла, що дитина для неї - найважливіше і все, що відбувалося, було несвідомим, було прийнято рішення не виходити заміж. Тоді страх повністю пропав.

Таких прикладів можу навести багато, бо в свій час мені було цікаво читати про це. Головне, що потрібно зрозуміти, причиною страху є бажання. Невеличких страхів - невечке бажання, фобій - сильні бажання.

В якійсь темі я писав про те, що метою нашого життя, є усвідомлення того, чого ми хочемо. Якщо будемо йти до того, чого справді хочемо, наше життя буде справді щасливим і успішним. В цьому плані, страх - дуже хороша штука. Це подарунок природи, про який ми і не підозрюємо. Адже аналізуючи свій страх, можна дізнатися чого ми хочемо!!!


 
VerKAДата: П’ятниця, 04.01.2008, 12:10 | Повідомлення # 3
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
А мне кажется, Миллиардер, что Вы боитесь себе признаться в том что Вы любите людей, что Вы любите и другие нации. Боитесь, что друзья подумают, что Вы уже не националист (а я и дальше продолжаю утверждать, что Вы не националист, а шовинист).
У Вас комплекс неполноценности украинской нации и Вы боитесь признаться, что эта нация никем не унижается.
Вы не находите подтверждений существованию Бога и в то же время боитесь сами себе в этом признаться. Рассказываете всем, что верите в Бога, а сами сомневаетесь.
Учите других взрывать памятники, а сами боитесь это сделать, поскольку Вы достаточно умный и на такую глупую авантюру не пойдете!
Да и пафосные возгласы, что пойдете защищать украинскую мову с оружием в руках - это не для Вас. Вы побоитесь это сделать. И все потому, что Вы умный трус, который все же подумает прежде, чем сделать какую-то глупость. Умные люди всегда осторожны.


vera
 
МільярдерДата: Субота, 05.01.2008, 23:51 | Повідомлення # 4
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (VerKA)
А мне кажется, Миллиардер, что Вы боитесь себе признаться в том что Вы любите людей, что Вы любите и другие нации. Боитесь, что друзья подумают, что Вы уже не националист (а я и дальше продолжаю утверждать, что Вы не националист, а шовинист).У Вас комплекс неполноценности украинской нации и Вы боитесь признаться, что эта нация никем не унижается.Вы не находите подтверждений существованию Бога и в то же время боитесь сами себе в этом признаться. Рассказываете всем, что верите в Бога, а сами сомневаетесь.Учите других взрывать памятники, а сами боитесь это сделать, поскольку Вы достаточно умный и на такую глупую авантюру не пойдете!Да и пафосные возгласы, что пойдете защищать украинскую мову с оружием в руках - это не для Вас. Вы побоитесь это сделать. И все потому, что Вы умный трус, который все же подумает прежде, чем сделать какую-то глупость. Умные люди всегда осторожны.

Верка! До чого все це? Я не боюся собі в чомусь признатися. Так, я люблю інші нації, бо націоналізм - це любов, в першу чергу до свого, а потім і до інших. Так, я не знаходжу доказів існування Бога, тому сумніваюся в його існуванні, але це тільки розумово, а підсвідомо віра в Бога є, бо вона привита з дитинства. А на рахунок того, чи побоюся я взяти до рук зброю, то це покаже тільки практика. Але я впевнений, що зроблю це. Щодо підривання пам'ятників, то важливим є не сам підрив, а готовність зробити це. Я засуджую себе і багатьох своїх побратимів, що пам'ятник єкатєрінє ще досі стоїть в Одесі.


 
VerKAДата: Понеділок, 07.01.2008, 11:08 | Повідомлення # 5
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
А если подавляющему большинству одесситов нравится памятник Екатерине Великой, то почему черновчанин Миллиардер должен им указывать чтото?

Любят они ее, то пускай себе любят. Думаю, что еще больше этот памятник любят турагентства. Будет куда водить туристов и зарабатывать конкретные деньги.


vera
 
МільярдерДата: Понеділок, 07.01.2008, 17:38 | Повідомлення # 6
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
О так! Це ж треба, як Ви написали!!! "єкатєрінє вєлікой"! Тобто Ви підтримуєте курвеньство і блядство?

 
ШВеДДата: Вівторок, 08.01.2008, 14:47 | Повідомлення # 7
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
VerKA, Мільярдер, respect Сюди зайшов перший раз. Сказати, що ця дискусія мені подобається -- це означає нічого не сказати. Від неї я просто в екстазі. hands Та на жаль нема ні одної бочки меду без ложки дьогтю. sad
Міліардер, памятники не потрібно підривати -- потрібно заставити владу знімати їх, підривати памятники -- це злочин, а злочин в рідній країні -- це не повага до своєї країни. Про памятник Катерині -- на мою думку, хай стоїть -- він не є такою проблемою як памятники Леніну, Сталіну і їм подібним, які сотнями по всій Україні стоять, не память про Катерину псує погоду в Україні, а радянські стереотипи.
Верка, прямо українська нація ніким принижується, але опосередковано Росія сильно давить на нас і це вже впливає на нашу націю.
Quote (VerKA)
Да и пафосные возгласы, что пойдете защищать украинскую мову с оружием в руках - это не для Вас. Вы побоитесь это сделать. И все потому, что Вы умный трус, который все же подумает прежде, чем сделать какую-то глупость. Умные люди всегда осторожны.

У захисті України при потребі не бачу ніякого пафосу!!! Я так розумію, що ви не хочете захищати свою країну при потребі. У вас і країни своєї нема як такої: Україну не визнаєте, а "Київської Русі" нема навіть в проекті.


Ш.В.Д.

Повідомлення відредагував ШВеД - Вівторок, 08.01.2008, 14:50
 
VerKAДата: Середа, 16.01.2008, 09:22 | Повідомлення # 8
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
Все сводится к тому, что Киевская Русь может быть все той же Украиной, но шире по площади.
Для этого нужно просто признать, что мы все русичи (не выясняя смешаности крови) и возродить страну русичей, назвав ее Киевской Русью.


vera
 
VetalДата: Середа, 16.01.2008, 18:59 | Повідомлення # 9
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (VerKA)
Все сводится к тому, что Киевская Русь может быть все той же Украиной, но шире по площади. Для этого нужно просто признать, что мы все русичи (не выясняя смешаности крови) и возродить страну русичей, назвав ее Киевской Русью.

не хочу Вас Verka ображати! Послухайте пісню Бумбокс - Ким ми були, там звучать такі рядки "Наполеонівські плани у растамана"! Ваші плани цілком співпадають "Швидко спалахують, мить і вони згасають"

 
VITALДата: Середа, 16.01.2008, 23:07 | Повідомлення # 10
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (Vetal)
не хочу Вас Verka ображати! Послухайте пісню Бумбокс - Ким ми були, там звучать такі рядки "Наполеонівські плани у растамана"! Ваші плани цілком співпадають "Швидко спалахують, мить і вони згасають"

логічний вивід.. ВерКА - растоман biggrin biggrin biggrin

без образ то я шуткую happy

 
VetalДата: Субота, 26.01.2008, 21:22 | Повідомлення # 11
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (VITAL)
логічний вивід.. ВерКА - растоман biggrin biggrin biggrin

без образ то я шуткую happy


просто навіть якби цього всі хотіли це було б зробити дуже важко! Київ столиця Київської Русі - москалі на це ніколи не підуть! Російська мова головна і офіційна це абсурд ми свідомі українці на це не підемо! А це тільки квіточки є ще маса причин по яких ми цього не зробимо! я навіть не хочу думати про можливе обєднання з москалями, вони нам уже в "печінках" сидять! angry
 
БулькаДата: Субота, 02.02.2008, 15:05 | Повідомлення # 12
Ройовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Тут модератор є??
така цікава тема, а ви її перекрутили на особистісні суперечки....

Київська Русь буде на зразок СРСР. Такою величезною країною "русичі" керувати не вміють, тому смислу створювати немає. Краще просто розумно співпрацювати. А Росія не принижує націю, а просто ставиться як до конкурента в економічному плані - а звідси вже антиукраїнська пропаганда (для цікавості, подивіться російський телеканал, будь-які новини з України - яки висвітлюють в нас, і як в них) і втовкмачування в голови росіян, що ми "bad guys". Такі вже росіяни - груба робота без європейської витонченості.


апострофи не ставлю
 
VITALДата: Субота, 02.02.2008, 23:03 | Повідомлення # 13
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (Vetal)
росто навіть якби цього всі хотіли це було б зробити дуже важко! Київ столиця Київської Русі - москалі на це ніколи не підуть! Російська мова головна і офіційна це абсурд ми свідомі українці на це не підемо! А це тільки квіточки є ще маса причин по яких ми цього не зробимо! я навіть не хочу думати про можливе обєднання з москалями, вони нам уже в "печінках" сидять!

цілком погоджуюсь, що та мрія в чомусь утопічна і безглузда... то якби моя суб"єктивна думка
але не варто так вороже відноситись до росіян.... тобто нащо плювати в колодязь з якого нам ще пити воду

Добавлено (02.02.2008, 23:03)
---------------------------------------------

Quote (Булька)
Київська Русь буде на зразок СРСР. Такою величезною країною "русичі" керувати не вміють, тому смислу створювати немає. Краще просто розумно співпрацювати. А Росія не принижує націю, а просто ставиться як до конкурента в економічному плані - а звідси вже антиукраїнська пропаганда (для цікавості, подивіться російський телеканал, будь-які новини з України - яки висвітлюють в нас, і як в них) і втовкмачування в голови росіян, що ми "bad guys". Такі вже росіяни - груба робота без європейської витонченості.

ну це вже крайності - СРСР... і чому відразу СРСР. чому не скахати, що на зразок ЄС???????

на рахунок співпраці на 100% погоджуюсь

Повідомлення відредагував VITAL - Субота, 02.02.2008, 22:57
 
БулькаДата: Неділя, 03.02.2008, 16:35 | Повідомлення # 14
Ройовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Я не мала наувазі СРСР як країну, а як обєднання словян (ну і не тільки). ЄС - це абсолютно інший рівень (але це не значить, що вищий чи нижчий нашого). Вони поки що можуть бути як одне. Проте, не думаю, що надовго. Здається, тепер це максимум по кількості країн. Решту - Польщу і Румунію - вони вже не сприймають як собі рівних...
Будь-яке велике обєднання держав, якщо проаналізувати історію, ні разу не було вдалим. Тому що з часом акцентувалась увага на величині, а не на якості співпраці.
І я не розумію актуальності у створенні цієї "Київської Русі"... Мета?


апострофи не ставлю
 
VetalДата: Неділя, 03.02.2008, 19:02 | Повідомлення # 15
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (VITAL)
але не варто так вороже відноситись до росіян.... тобто нащо плювати в колодязь з якого нам ще пити воду

Не знаю варто чи не варто? але знаю одне, що помиї я не пью!

 
Форум » Загальний розділ » Світогляд » Чого ви боїтесь найбільше? (напишіть тут свої фобії)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Copyright Kozmenko © 2024
Сайт управляється системою uCoz