kozmenko.at.ua
Вівторок, 23.04.2024, 08:27
Радий вітати Вас Гість | RSS
 
Головна Бізнес-план. - ФорумРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Загальний розділ » Світогляд » Бізнес-план.
Бізнес-план.
МільярдерДата: Субота, 24.11.2007, 01:06 | Повідомлення # 1
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Ось склав собі такий загальний бізнес-план. Цікаво діщнатися думки інших, доповнення до плану чи його помилки, ну і, звичайно думку доцента! Сам я не економіст, написав, що думав.

Мій попередній бізнес-план

1. Отримати інформацію про: потреби на ринку України, мої можливості задоволення цих потреб, способи заробітку на цьому грошей.
2. Звернутися в податкову для роз’яснення щодо податкових стягнень з майбутнього прибутку.
3. Звернутися в банк для надання мені кредиту – стартового капіталу для мого бізнесу. Вияснити всі відсотки та нарахування на мій кредит, обрахувати майбутній прибуток до часу повернення кредиту.
4. Дізнатися про можливості для зручної і ефективної реклами та використати їх.
5. Дізнатися про можливість для побудови інфраструктури бізнесу (склад для зберігання товару, реальний чи віртуальний магазини, торгові точки, ринки).
6. Розпочати створення бізнес-команди професіоналів і однодумців:
• оцінити кількість необхідних членів команди;
• зрозуміти, що я можу їм запропонувати;
• знайти людину, що буде найблище до мене, тобто першого заступника, якому я зможу довіряти і який буде виконувати найважливіші завдання;
• з його допомогою набрати необхідних людей в команду;
7. Роз’яснити команді мету її створення (заробіток грошей), плани, перспективи для бізнесу і для кожного з них, цілі і засоби.
8. Розібратися у настроях в колективі, можливостях його здруження, зайняти однозначно лідерську позицію у ньому, ліквідувати перешкоди на цьому шляху (вигнати провокаторів та лідерів в душі, що можуть претендувати на моє місце). Розібратися у способах практичного застосування методу пряника і кнута, так, щоб це приносило тільки користь (напр. можливості кар’єрного росту, покарання за порушення і зловживання і т.д.).
9. Створити ситему правил поведінки, цінностей і норм в межах колективу, наприклад:
• повага до кожного члена команди;
• заборона оспорення чи невиконаня будь-якого мого рішення чи наказу;
• спілкування суто українською мовою в робочий час;
• повідомляти мене чи мого заступника про всі труднощі чи проблеми;
• визначені час роботи і відпочинку, заборона запізнень на роботу чи завчасне покинення робочого місця без мого дозволу.
10. Створити можливості для ефективної роботи і відпочинку працівників (організація заходів для відпочинку – пікніків у вихідні, туристичні поїздки на час відпустки, покарання за несвоєчасне виконання завдань і ін.).
11. Слідкувати за постійним і рівномірним навантаженям для працівників.
12. Створити умови для творчої роботи членів команди (генерування ними нових ідей і нетрадиційних рішень проблем, що виникають).
13. У колективі повинні бути менеджери по рекламі і маркетингу (вивчення потреб ринку).
14. Постійне планування і розвиток бізнесу, висока мета і великі пани.
15. Я повинен постійно вчитися і сприяти навчанню моїх працівників, вдосконалювати себе, боротися зі страхом, більше думати, пригнічувати шкідливі емоції в собі і в колективі (страх, паніка, апатія, депресія і т.д.).
16. Для майбутнього розвитку бізнесу налагодити з’язок з навчальними закладами і навчати свої кадри вже в навчальному закладі.


 
asterДата: Неділя, 25.11.2007, 03:52 | Повідомлення # 2
Бунчужний
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 1
Статус: Offline
Надлишковий баланс знань тормозить процес прийняття рішення

При цьому за інші фактори швидкість, дистанція... не сказано (це щодо слова - тормозить)


enjoyer
 
kozmenkoДата: Неділя, 25.11.2007, 09:26 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 49
Репутація: 1
Статус: Offline
Це, Мільярдере, не бізнес-план, а досить симпатичний план намірів.
Багато не буду казати, бо надіюся на те, що студенти-економісти вже чогось навчилися й підкажуть, але дещо принципове запримічу.

По-перше, бізнес-план потрібен не тільки для себе, а й для банку, щоб взяти кредит. Тому там пункти 3-5 і 7 мають бути представлені уже з конкретними підрахунками, а не зі словом "дізнатись". Тобто там уже мають бути записані прораховані витрати на інфраструктуру, на логістику, на рекламу, на зарплату. Мають бути вказані надійні канали збуту і варіанти їхнього розширення. Обов"язково мають бути вказані прораховані величина рентабельності і способи її збільшення.

Щодо української мови, то бізнес може потребувати двох виходів: перший - наймати лиш україномовних, хоч може і недостатньо кваліфікованих; другий - наймати висококваліфікованих різномовних, але платити багато, щоб вони не противилися мовним заборонам, якщо то для них важко. Інакше просто підуть з роботи.
Виходить, що вимоги щодо мови є досить витратними, а це не для успішного бізнесу.

 
МільярдерДата: Неділя, 25.11.2007, 19:16 | Повідомлення # 4
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Пане доценте! Дякую. Але те, що я написав, це не зовсім бізнес-план в традиційному розумінні. Це швидше попередній загальний план, як складати бізнес-план. Якби я мав реальний бізнес-план, як прораховані конкретні кроки, то ніколи не написав би його тут. Чому? Думаю, зрозуміло.
Вважаю, що бізнес-план в першу чергу потрібен мені особисто. І реальний план ніколи не подається до банку. Туди треба подати щось, щоб дали кредит. А як і на чому я насправді зароблятиму - це секрет. Тому, бізнес-план - це щось особисте, як щоденник, і його треба добре охороняти, щоб ніхто не прочитав.

Щодо Української, то її всі знають, але не хочуть розмовляти.


 
VITALДата: Неділя, 25.11.2007, 20:24 | Повідомлення # 5
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
цікавий план можна повісити його в себе на робочому місці і кожен раз перечитувати... дуже надихає. biggrin

а взагалі то по логіці все правильно ніби написано.. лиш потрібно знайти куди це прилаштувати. Думаю якщо людина починає власну справу, ці питання самі собою випливають і їх приходиться вирішувати.

Але безумовно це правильно мати наперед якийсь план

 
MercifulДата: Четвер, 29.11.2007, 19:29 | Повідомлення # 6
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 59
Репутація: 1
Статус: Offline
Sho stosyetsia provedennia zaxodiv vidpochunky dlia pracivnukiv, to vzagali to vse pravulno! Ja zavzdu pidtrumyjy pozucijy, sho xoroshi kadru vumagalyt do sebe bilshoi yvagu i naleznum chunom cinutusia. Jaksho z takuj sobi time-table povishatu des sobi na stinochky, shob robitnuku bachulu namiru kerivnuctva i namagalusia bilsh staranno vukovyvatu svojy roboty. biggrin ale, jaksho z duvutus na ce z tochku zory vutrat, to tak mozna i progoritu.

Be happy, enjoy your life & you"ll see all bright colors of the world
 
ШВеДДата: П’ятниця, 30.11.2007, 10:27 | Повідомлення # 7
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Мільярдер)
Якби я мав реальний бізнес-план, як прораховані конкретні кроки, то ніколи не написав би його тут. Чому? Думаю, зрозуміло.

Quote (Мільярдер)
А як і на чому я насправді зароблятиму - це секрет. Тому, бізнес-план - це щось особисте, як щоденник, і його треба добре охороняти, щоб ніхто не прочитав.

Тоді будь-ласка поясни з якого це дива люди тобі розкажуть як заробити мільйон, якщо бізнес-план вважаєш занадто особистим, щоб показувати іншим. Так само і ідея зароблення мільйона є занадто особистою для кожного економіста, щоб з тобою нею ділитися no no no no


Ш.В.Д.
 
MercifulДата: Неділя, 02.12.2007, 20:00 | Повідомлення # 8
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 59
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (ШВеД)
Тоді будь-ласка поясни з якого це дива люди тобі розкажуть як заробити мільйон, якщо бізнес-план вважаєш занадто особистим, щоб показувати іншим. Так само і ідея зароблення мільйона є занадто особистою для кожного економіста, щоб з тобою нею ділитися

З точки зору бізнесу, можливо, ти б вчинив правильно. Тому, що сьогодні не варто сильно довіряти всім, навіть своєму партнеру, а краще перевіряти! yes Ми ж тут ділимось своїми думками, можливо, трішечки дурненькими та маленькими, але ж ділимось. Завдяки чому набуваємо певний досвід! який хто висновок зробить це вже, звісно, зовсім інша справа, але не варто бути так агресивно настроєним! angel


Be happy, enjoy your life & you"ll see all bright colors of the world
 
ШВеДДата: Понеділок, 03.12.2007, 08:59 | Повідомлення # 9
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Merciful)
З точки зору бізнесу, можливо, ти б вчинив правильно. Тому, що сьогодні не варто сильно довіряти всім, навіть своєму партнеру, а краще перевіряти! yes Ми ж тут ділимось своїми думками, можливо, трішечки дурненькими та маленькими, але ж ділимось. Завдяки чому набуваємо певний досвід! який хто висновок зробить це вже, звісно, зовсім інша справа, але не варто бути так агресивно настроєним!

Ні, агресії ні краплинки -- тільки суцьльний позитив і доброта!!!!! angel А тільки не щедрість на рахунок цікавих ідей!!! dont Тому що ідеї дійсно є і обговорювати на пряму жодного бажання. Звичайно я часто задаю питання близькі до моїх бізнес ідей, навіть деколи можу відкрити частину бізнес ідеї (приближеним до мене людям або тим які 100% не зможуть втілити в життя) та свою ще нереалізовану ідею кидати на форум, щоб її читали, хто лиш захоче -- НІКОЛИ!!! shutup shutup shutup

Добавлено (03.12.2007, 08:59)
---------------------------------------------
Merciful, Якщо маєш цікавий бізнес-план і є бажання його обговорити на форумі -- кидай я із задоволенням буду обговорювати цей проект. Але не даю гарантії, що не втілю його в життя!!! biggrin


Ш.В.Д.
 
MercifulДата: Понеділок, 03.12.2007, 19:31 | Повідомлення # 10
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 59
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (ШВеД)
Якщо маєш цікавий бізнес-план і є бажання його обговорити на форумі -- кидай я із задоволенням буду обговорювати цей проект. Але не даю гарантії, що не втілю його в життя!!!

Ідей цікавих багато, але ділитися не буду! З великим задоволенням покритикую твій бізнес-план!!! :)))


Be happy, enjoy your life & you"ll see all bright colors of the world
 
ШВеДДата: Понеділок, 03.12.2007, 23:53 | Повідомлення # 11
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Merciful, І я тобі свій бізнес-план не покажу!!! suspect no Але можеш покритикувати (і по бажанню ще ідей підкинути) економічний план регіону, мною розроблений (ну сказанув: "економічний план регіону" cranky ). Буду чесним не всього регіону, а лише однієї ГРОМАДСЬКОЇ організації, яка в свою чергу може підштовхнути нашу Буковину до економічного зростання.
Чому ГРОМАДСЬКОЇ великимм буквами? Тому що її можуть створити самі громадяни майже без участі держави, тобто всі ми. Може прозвучати смішно та це моя думка. У студентів та викладачів економічних факультетів міста все необхідне. А ще це може бути прибуткова справа для учасників цієї організації. Так що готовий -- або каміння або лаври -- все стерплю і переживу.
Якщо когось зацікавить проект такої організації -- шукайте тему "Чернівецька асоціація інновацій".


Ш.В.Д.
 
VITALДата: Вівторок, 04.12.2007, 17:00 | Повідомлення # 12
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (ШВеД)
Merciful, І я тобі свій бізнес-план не покажу!!! Але можеш покритикувати (і по бажанню ще ідей підкинути) економічний план регіону, мною розроблений (ну сказанув: "економічний план регіону" ). Буду чесним не всього регіону, а лише однієї ГРОМАДСЬКОЇ організації, яка в свою чергу може підштовхнути нашу Буковину до економічного зростання.
Чому ГРОМАДСЬКОЇ великимм буквами? Тому що її можуть створити самі громадяни майже без участі держави, тобто всі ми. Може прозвучати смішно та це моя думка. У студентів та викладачів економічних факультетів міста все необхідне. А ще це може бути прибуткова справа для учасників цієї організації. Так що готовий -- або каміння або лаври -- все стерплю і переживу.
Якщо когось зацікавить проект такої організації -- шукайте тему "Чернівецька асоціація інновацій".

лише заінтригував тай все smile

 
ШВеДДата: Вівторок, 04.12.2007, 19:44 | Повідомлення # 13
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
VITAL, Сорі не встиг відкрити на цьому сайті теми, але я свій проект також скинув на сайт Артема Козьменка. Якщо маєш можливість і бажання відкрий будь-ласка тут тему і зроби ссилку на мій проект, а то ні краплинки часу немає!!! help

Ш.В.Д.
 
VerKAДата: П’ятниця, 04.01.2008, 19:05 | Повідомлення # 14
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
Что так мелко, ребята? Почему вы все сводите только до Буковины? Давайте будем развивать более могущественное - Киевскую Русь! Там и Буковине будет хорошо!!!

vera
 
МільярдерДата: Неділя, 06.01.2008, 00:08 | Повідомлення # 15
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (VerKA)
Что так мелко, ребята? Почему вы все сводите только до Буковины? Давайте будем развивать более могущественное - Киевскую Русь! Там и Буковине будет хорошо!!!

Верка, таке враження, що Ви вже поїхали з цією Руссю. Ну скільки можна?


 
Форум » Загальний розділ » Світогляд » Бізнес-план.
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Copyright Kozmenko © 2024
Сайт управляється системою uCoz