kozmenko.at.ua
Четвер, 25.04.2024, 21:28
Радий вітати Вас Гість | RSS
 
Головна Глобалізація чи дезінтеграція? - ФорумРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Загальний розділ » Міжнародна економіка » Глобалізація чи дезінтеграція?
Глобалізація чи дезінтеграція?
ШВеДДата: Неділя, 04.11.2007, 00:07 | Повідомлення # 1
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Хоча питання не стоїть на порядку денному в міжнародних відносинах та я впевнений, що вже через 5-10 років воно гостро постане в першу чергу перед урядами країн: яку далі проводити політику? Питання звучить так:"Чи буде світова економіка розвиватися в напрямку глобалізації та укрупнення ТНК на інших світових корпорацій чи навпаки економіка почне більш профілюватися та орієнтуватися на особливості регіонів?"

Ш.В.Д.
 
kozmenkoДата: Вівторок, 13.11.2007, 05:41 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 49
Репутація: 1
Статус: Offline
Агов!!!
Де ви там, антиглобалісти?
Щось ніхто не реагує на цю тему.
Якщо таких немає, то може й добре, але без них скучно.
Якщо є сумніви щодо позитиву від глобалізації, то дайтеся знати про себе.
 
ШВеДДата: Вівторок, 13.11.2007, 21:07 | Повідомлення # 3
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Я не проти поглиблення міжнародних відносин, та я не бачу перспективи формування всіх капіталів в "руках" декількох людей, або певної нації. Як одна або декілька глобальних компаній будуть штампувати однакові машини, однаковий одяг. Чи не може все це накопичення всієї влади в певних руках закінчитись великим обвалом? Хто буде вирішувати таку глобальну проблему як голод? Не думаю, що це будуть певні глобальні компанії. Ці компанії виділяють кошти на утримання голодуючих... і уже близько століття, але проблема не вирішується. Ми мали багато величезних імперій: Римська, Грецька, Китайська, Македонська, Єгипет, Франція, Німеччина. Де вони зараз? І у них був розвиток на захмарних величинах і ніхто їм не пророкував загибелі. Та у всіх їх дорога була одна.

Так може з економічної точки зору велика криза мало можлива, та історія часто по своєму розкладає акценти.
Я вважаю економічні науки ще не можуть однозначно відповісти на запитання: "Що скоро буде з економікою?", а історія вже не раз проводила свої уроки і показувала найрізноманітніші ситуації життя.


Ш.В.Д.

Повідомлення відредагував ШВеД - Вівторок, 13.11.2007, 21:14
 
JekaДата: Середа, 14.11.2007, 11:09 | Повідомлення # 4
Ройовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
На мою думку економіка країни не може бути закритою, тому уряди країн мають постійно співпрацювати з різними країнами і немає різниці розвинута країна чи ні!
Комуністи вже пробували побудувати закриту економіку, що в них вийшло ми знаємо!!!!!


KEP
 
VITALДата: Середа, 14.11.2007, 22:23 | Повідомлення # 5
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
на мою думку глобализация в якійсь мірі призводить до дезінтегації.. збільшується розрів між багатими т бідними країнами... Тобто те що відбуваеться з початку 20-го століття це скоріше глобальна дезінтегація... wink я так думаю... адже країни обьеднуються за чимось спільним для них, чимось за рахунок чого їхня економіка буде прогресувати, і тим самим вони отримують перевагу над тими країнами котрі розвиваються ..

А взагалі то глобалізація - це сворення цілісної світової системи, як на рівні економіки так і на інших рівнях... Думаю якщо ми самі себе не знищемо то обов"язково досягнемо цієї цілісності

 
ШВеДДата: Середа, 14.11.2007, 22:59 | Повідомлення # 6
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Jeka)
На мою думку економіка країни не може бути закритою,

Я не мав на увазі створювати окремі економіки замкнутого типу. У нас таких автаркій було досить -- вони не принесли користі в загальнону. Може на певних етапах вони і давали певний позитив -- на них не впливали світові економічні кризи. Я не вважаю необхідним відміняти ринкові відносини. Це те саме, якби ми викинули всі автомобілі і пересіли на велосипеди, а з велосипедів зняли би круглі колеса і поклали квадратні. Продовжу на прикладі автомобілів. Наш світовий автомобіль все далі і далі стає кращим, вищетехнологічним і при цьому прискорюється (це дуже добре!!!). Він все розганяється і розганяється і скоро може розігнатись до такої швидкості, що стане просто не керованим. У нас поки що дорога відносно пряма, але далі все рівно буде десь каверзний поворот. І що тоді??? Аварія: купа трупів, купа втрат. І тим, що залишуться після цієї аварії цілими, прийдеться починати іти пішим ходом і знову збирати спочатку самокат, потім велосипед, далі першу примітивну машину, потім її покращувати і т. д. Навіщо доводити до такої ситуації?!?
Я вважаю, що на цей економічний автомобіль треба покласти крила, щоб убезпечити це пересування. І це на мою думку потрібно робити як найшвидше, щоб не було запізно!!!

Може для когось мої слова здадуться "бредом сумашедшего" wacko та на мою думку порівняння дуже вдале!!!!!


Ш.В.Д.
 
VerKAДата: Понеділок, 19.11.2007, 23:45 | Повідомлення # 7
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
Глобализация, ребята, это субъективная, а не объективная вещь. Если бы люди не захотели, то небыло бы никакой глобализации. Все зависит от воли и сознания людей. Еще несколько лет люди поиграют в глобализацию, а потом увидят, что это плохо, то и передумают. Ведь глобализация имеет простой синоним - это американизация! А кому американизация нужна? Никому, кроме американцев! Вот и выходит, что осознав это люди перестанут баловаться в Америку.

vera
 
ШВеДДата: Вівторок, 20.11.2007, 09:10 | Повідомлення # 8
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
VerKA, Глобалізація, на мою думку не може бути субєктивною. Тому що ця глобалізація триває віками. Назви будь-ласка хоча б одну країну яка не бере участь в глобалізації. Не важливо який політичний режим в цієї країни неважливо, хто у керма цієї країни всерівно проходять процеси глобалізації. Не можна всі економічні процеси привязувати чи то до Росії чи то до США. Навіть "Велика вісімка" не може повністю контролювати нинішні економічні процеси. Ти вважаєш, що в кінці США від такого виду глобалізації не постраждає. Так само постраждає. Не можна цю глобалізацію запустити, а потім в будь-який момент зупинити (хоча навіщо її зупиняти, її потрібно просто направити в правильне русло). Ти добре сказала цей вид глобалізації -- це американізація. От якби цей пункт підправити і змінити ам. вид глобалізації на загальновигідний. Економіка повинна задовільняти інтереси як мінімум більшості. А про яку там більшість можна говорити, коли 1/3 населення світу володіє 80% всього багатства світу. А інші 2/3 -- суцільна біднота, яка все далі перестає миритись з такою несправедливістю. Основним видом боротьби у них стає тероризм. Від чого впала Римська імперія? Від рук рабів, варварів-дикарів, на яких ця імперія навіть не звертала уваги. І я боюсь, що і цього разу історія може повторитися.

Ш.В.Д.

Повідомлення відредагував ШВеД - Вівторок, 20.11.2007, 09:14
 
VerKAДата: Неділя, 25.11.2007, 13:27 | Повідомлення # 9
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
Кормить весь мир глупо. Советский Союз старался это делать и сил не хватило. Нужно объединяться в сильный Союз славянских народов России, Украины и Белоруссии и выживать за счет всех других народов. И сознательно не учавствовать в глобализации.
Теперь понятно, почему глобализация субъективный процесс?


vera

Повідомлення відредагував VerKA - Неділя, 25.11.2007, 13:29
 
МільярдерДата: Неділя, 25.11.2007, 20:09 | Повідомлення # 10
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (VerKA)
Кормить весь мир глупо. Советский Союз старался это делать и сил не хватило. Нужно объединяться в сильный Союз славянских народов России, Украины и Белоруссии и выживать за счет всех других народов. И сознательно не учавствовать в глобализации.Теперь понятно, почему глобализация субъективный процесс?

З вами все нормально? Скільки можна про цей союз? Цього ніколи не буде. Висловлюючись "езотерично" biggrin ви просто втрачаєте енергію. biggrin


 
ШВеДДата: Субота, 01.12.2007, 12:55 | Повідомлення # 11
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
VerKA, Добре, що згадали про СРСР. Так ця країна була частково автаркією (але не повністю). І що в цьому хорошого було? Наприклад цукор з тростини був і є на порядок дешевше ніж з буряка. Спочатку Радянський Союз сказав: "Ми не будемо брати з тростини будемо нашим цукром повністю забезпечувати попит". І виготовлення було дуже дороге і постійний дефіцит цукру, потім з часом порозумнішали і почали брати у Латинської Америки. А буряковий цукор почали вивозити за кордон, бо це було вигіднішим ніж залишати в СРСР.
І скажи будь-ласка чи міжнародна торгівля не є признаком поглиблення міжнародних економічних відносин?????????

Добавлено (01.12.2007, 12:55)
---------------------------------------------
Ну що??? Мовчання означає згоду з моєю антиглобалістською теорією!!!! prof megaphone biggrin


Ш.В.Д.

Повідомлення відредагував ШВеД - Неділя, 25.11.2007, 21:09
 
VerKAДата: П’ятниця, 04.01.2008, 11:32 | Повідомлення # 12
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Мільярдер)
З вами все нормально? Скільки можна про цей союз? Цього ніколи не буде. Висловлюючись "езотерично" ви просто втрачаєте енергію

Не думаю! Украинская пословица гласит, что вода камень точит, а вы, Миллиардер, как вижу далеко не камень, если так эмоционально реагируете. Умный человек всегда может изменить свое мнение, если разберется в чем-либо.
Я вот, например, за последнее время я немного изменила свою точку зрения. И тут сыграли немалую роль наши споры именно на этом форуме. Теперь я против Славянского Союза. Я теперь полностью за возрождение Киевской Руси. Более того, за построение унитарного государства, за упразднение автономий. Я за единое унитарное государство!
Но об этом в моем изложении в Блог/Роздумах. Как только найду время.

Quote (ШВеД)
Мовчання означає згоду з моєю антиглобалістською теорією

О какой антиглобалистской теории ты говоришь? Ты же полный глобалист-космополит! А глобализация и на самом деле является субъективным процессом. Вот ты себе вбил в голову, что нужно идти в ЕС, в НАТО. Разве это не субъективный глобализм?

Добавлено (04.01.2008, 11:32)
---------------------------------------------
В Блог\Роздумах материал уже есть. Сегодня собираюсь его расширить. Так что читайте о Киевской Руси.
Глобализация - это объективный процесс развития человечества и против него не попрёшь. Он происходит независимо от нашего желания.
Но у нас в этом направлении два пути: первый - ничего не делать и нас этот процесс проглотит такими, какие мы есть; второй - мы сами руководим своим продвижением в глобализацию так, как нам нужно.
Объдинение в Киевскую Русь даст нам силу и мы гордо будем развиваться, мы будем сильными и с нами будут считаться!


vera
 
ШВеДДата: П’ятниця, 04.01.2008, 13:47 | Повідомлення # 13
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (VerKA)
А глобализация и на самом деле является субъективным процессом.

Quote (VerKA)
Глобализация - это объективный процесс развития человечества и против него не попрёшь.

Я дуже радий, що ви визнали глобалізацію обєктивним процесом. Тепер буду намагатись показати, що глобалізація в сторону ЄС є кращою ніж глобалізація до Росії і Білорусії.
Quote (VerKA)
О какой антиглобалистской теории ты говоришь? Ты же полный глобалист-космополит!

Перепрошую я просто не правильно висловився: глобалізація в теорії як явище економіки мені досить цікаве та є досить потрібне для людства та теорія з цього питання є не доробленою, тому на практиці глобалізація не правильно контролюється.


Ш.В.Д.
 
VerKAДата: П’ятниця, 04.01.2008, 18:15 | Повідомлення # 14
Сотенний
Група: Користувачі
Повідомлень: 69
Репутація: 1
Статус: Offline
Конечно же глобализация - это объективный процесс, но делается через субъективное представление о нем людей.
Именно субъективно мы можем воспользоваться объективным процессом глобализации и интеграции и построит новое государство Киевская Русь, где были сняты проблемы нехватки ресурсов, отсутствие широкого рынка сбыта, разделение общества на нации, которые в сущности являються только этногруппами одной нации - нации русичей.


vera
 
МільярдерДата: Неділя, 06.01.2008, 00:30 | Повідомлення # 15
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
ШВеД, не звертай на неї уваги. Вона поїхала...

 
Форум » Загальний розділ » Міжнародна економіка » Глобалізація чи дезінтеграція?
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Copyright Kozmenko © 2024
Сайт управляється системою uCoz