kozmenko.at.ua
Субота, 20.04.2024, 07:04
Радий вітати Вас Гість | RSS
 
Головна Геббельс: Маленька абетка націонал-соціаліста - ФорумРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Загальний розділ » Світогляд » Геббельс: Маленька абетка націонал-соціаліста
Геббельс: Маленька абетка націонал-соціаліста
МільярдерДата: Вівторок, 05.08.2008, 22:46 | Повідомлення # 1
Курінний
Група: Користувачі
Повідомлень: 115
Репутація: 0
Статус: Offline
Загальне добро перед особистим!


Як звучить перша заповідь кожного націонал-соціаліста?

Люби Німеччину понад усе та ближнього члена національної спільноти як самого себе!

Яку мету ставить перед собою вільна націонал-соціалістична думка?

Національна спільнота всіх чесних трудящих німців!

Який зміст у національній спільноті?

Кожному німцеві-членові національної спільноти - свободу та хліб!

Хто є нашим німецьким побратимом по національній спільноті?

Кожен чесний працюючий німець, що має німецьку кров, німецьке виховання та німецьку культуру й розмовляє німецькою!

Яким принципом ми, націонал-соціалісти, можемо змінити існуючу економічну боротьбу всіх проти всіх?

Загальне добро перед особистим!

Чому Націонал-соціалістична німецька робітнича партія?

Чи може і чи повинна сьогодні робітнича партія бути національною?

Вона може і повинна бути такою; справа Народу - це справа Нації, і навпаки сила і добробут держави є силою й добробутом народу, а тому - силою й добробутом кожного з нас!

Чи не суперечать одне одному поняття національного та соціалістичного?

Ні, навіть навпаки! Кожен національно орієнтований чоловік думає по-соціалістичному, а кожен справжній соціаліст є націоналістом!

За яких умов стають національно-мислячою людиною?

Я - національно мисляча людина, якщо я маю волю та докладаю всіх сил для того, аби зробити свій народ і Батьківщину вільними, здоровими та сильними!

За яких умов люди мислять соціалістично?

Я - соціалістично мисляча людина, коли я знаю, що природні права пригнобленої частини моїх співгромадян на свободу та хліб - це завойовані та гарантовані права, а не подарунки, видані добровільно чи під примусом!

Чим відрізняється “соціальне” від “соціалістичного“?

Соціальна фраза визнає за пригнобленою частиною народу повні права із страху, боягузливості, милості та співчуття, тоді як соціалізм визнає повне право народу із справедливості та державної необхідності!

Чому власне робітнича партія?

Тому що кожен чесний працюючий німець, що вже належить чи належатиме до наших лав, є німецьким робітником - чи то фізичної, чи розумової праці, оскільки воля до творчої діяльності є основною рисою німецької людини, бо праця облагороджує та пошановує людину, а не ганьбить.

Класова боротьба

Чи прагне NSDAP класової боротьби для досягнення власних цілей?

Ні, NSDAP не прагне класової боротьби, вона прагне боротьби проти класової боротьби. Класова боротьба розриває німецький народ на дві частини та робить його нездатним до перетворення в націю.

Як найефективніше боротись проти класової боротьби?

Найефективніше з класовою боротьбою борються, змагаючи за екзистенційні права трудового народу, тобто через боротьбу за усунення основ і причин класової боротьби.

Держава, народність, виховання, культура та економіка

Що таке німецька держава для націонал-соціалістичного робітника?

Німецька держава для націонал-соціалістичного робітника є органічною спільнотою всіх працюючих німецьких співгромадян для підняття та спрямуваня німецької думки, німецької сили, німецького зовнішнього вигляду, німецької культури, мови, виховання та економіки.

Як підняти та примножити німецькі народні традиції, німецьку культуру та виховання?

Шляхом усунення з німецького народного організму всього чужинського та повернення німецького народу до первісних джерел німецької раси, німецького духу та німецької культури.

Чому NSDAP вороже налаштована до жидів?

Тому що жид є розкладаючим чужорідним тілом всередині німецького народу, тому що він своїми брехливими “культурними інститутами” отруює німецьку народну мораль, тому що він руйнує, а не творить, тому що він породив теорію класової боротьби, якою він розриває німецький народ на дві частини, щоби тим більш брутально над ним панувати, тому що він є творцем і носієм міжнародного біржового капіталізму - головного ворога німецької свободи.

Як підняти та примножити німецьку господарку?

Шляхом надання всьому працюючому німецькому народу частки німецької економіки, аби кожна людина виконувала радісно та свідомо свій трудовий обов’язок перед народом і державою.

Як підняти та примножити німецьку силу та німецький зовнішній вигляд?

Шляхом виховання кожного німця в дусі боєздатності для того, аби німецький народ, коли йдеться про його існування або його честь, також виступав боєздатним.

Війна та Ліга Націй

Чи прагнуть націонал-соціалісти війни з Францією?

Ні, ми - націонал-соціалісти, прагнемо по можливості уникнути війни з Францією. Проте ми прагнемо безжальної війни проти великого міжнародного капіталу, який грабує та заганяє в ярмо трудящі народи.

Чому ми, націонал-соціалісти, не довіряємо моралістичному праву, що гарантує нам Ліга Націй чи інша схожа міжнародна організація?

Тому що ми пересвідчились, що між державами не існує абсолютного права: право - це сила. Спершу Німеччина повинна знову представляти з себе силу, і тільки тоді вона зможе повернути собі своє право.

Стара та нова система

Чи заперечує NSDAP державу?

Ні, NSDAP є свідомо державостверджуючою партією, щоправда, вона запекло поборює нинішню парламентарно-демократичну-капіталістичну систему.

Чому NSDAP поборює нинішню парламентарно-демократичну-капіталістичну систему?

Тому що ця парламентарно-демократична-капіталістична система є лише вивіскою, що прикриває кричущий маммоністичний та капіталістичний егоїзм, що утримується та керується жидами та жидівствуючими для спільної експлуатації трудового німецького народу, хоч і державними засобами.

Чому націонал-соціалісти є антипарламентарними?

Ми є антипарламентарними, оскільки нинішній демократичний парламент є тільки личиною, за якою ховається капіталістичний дух. Вибори до цього парламенту, що проводяться за допомогою грошей, брехні та наклепу, не представляють і не можуть представляти волю трудового народу.

Що NSDAP прагне встановити на місці демократичного парламенту?

NSDAP має намір встановити на перехідний період націонал-соціалістичну диктатуру, оскільки вона є абсолютно необхідною, аби закласти основні умови для майбутньої націонал-соціалістичної держави. Ця націонал-соціалістична диктатура повинна підтримуватися сильним німецьким Вождем, який користується необмеженою довірою свідомих і відповідальних борців за свободу німецького народу.

Завдяки чому буде скасовано націонал-соціалістичну диктатуру?

Завдяки професійно-становому парламенту, що обиратиметься всім трудовим німецьким народом та буде поділений не за партійними групами, а за професійними.

Соціальне питання та соціальна біда

Що для нас, націонал-соціалістів, соціальне питання?

Для нас, націонал-соціалістів, соціальне питання є не лише питанням покращення економічного становища пригноблених класів нашого народу, а й питанням значно ширшим та більш всеохоплюючим: питанням про здатність до порозуміння членів національної спільноти між собою, підйом, прискорення та примноження духовних, культурних і економічних благ всієї нації та кожної окремої людини.

Що для нас, націонал-соціалістів, є соціальною бідою?

Соціальною бідою для нас, націонал-соціалістів, є нездатність до порозуміння членів національної спільноти між собою, із загрозливим результатом зменшення вищеперелічених благ аж до їх повної катастрофічної втрати.

Що таке націонал-соціалістична національна спільнота?

Націонал-соціалістична національна спільнота є досягнутим порозумінням побратимів, тобто результатом соціалістичного мислення та діяльності.

Що таке, коротко кажучи, націонал-соціалістичний світогляд?

Націонал-соціалістичний світогляд є нічим іншим, як свободолюбивим почуттям, національним мисленням та соціалістичним діянням.

Що перешкоджає понад усе соціальному порозумінню всередині нашого народу сьогодні?

Справи економічні, їхня форма та зміст, капіталістично-ліберальне мислення та безвіповідальні антинародні діяння.

Чому марксизм нездатний вирішити ключове питання нашого часу - соціальну проблему?

Марксизм дивиться не вглиб, а вшир проблеми. Його основою є матеріалістичний світогляд. Марксизм нібито прагне вирвати промислові підприємства з рук їхніх власників, щоби передати їх загалу. Більшовизм у Росії довів, що ця спроба обертається страхітливим перетворенням робітника на раба.

Якими словами можна коротко і ясно описати націонал-соціалістичну програму?

“Щоби зробити націю досконалішою, необхідно надати її пригнобленій частині політичну самостійність, свободу та власність”.

То що ж для націонал-соціалістів є основною умовою вирішення соціального питання?

Радикальна воля надати позбавленому прав німецькому робітникові власність, а отже й право на співвласність підприємств, на яких він працює, право власності на землю, щоби зробити його осілим та забезпечити його старість.

Капіталізм і марксизм.

Хто є головним ворогом націонал-соціалістичної свободи?

Капіталізм у своїх розмаїтих формах і групах впливу.

Що повинен розуміти націонал-соціаліст під поняттями капіталістичної форми держави та економіки?

Націонал-соціаліст розуміє під поняттям капіталістичної форми держави та економіки такий різновид, при якому головними носіями влади є капіталістичні групи інтересів, які визначають долю держави та економіки на власну користь, а не з тим, щоби правити заради добробуту та свободи держави і національної спільноти.

Які два різновиди капіталізму розрізняє націонал-соціаліст?

Націонал-соціаліст розрізняє державний і біржовий капіталізм, тобто національно-працюючий та інтернаціонально-скаженний капітал.

Яка різниця між працюючим державним і скаженним біржовим капіталом?

Державний капітал є безпосередньо працюючим, продуктивним капіталом. У своїй чистій формі він представлений насамперед у дрібній промисловості, він ще є національним і прив’язаним до землі, він працює та створює робочі місця, він складається в основному з нерухомих цінностей, а не з готівкових грошей, він не може і не повинен знищуватися, оскільки є необхідним для життя народу. Щоправда, останніми десятиліттями цей капітал розвинувся до нездорових форм, через що він вимагає всепроникаючого реформування. Біржовий капітал не є працюючим, а несамовито-паразитарним. Він більше не є прив’язаним до землі, а повністю безмежним та інтернаціональним, він працює не продуктивно, а втручається в нормальний процес виробництва для того, аби здирати відсотки. Він складається з рухомих цінностей, тобто з готівкових грошей, його носіями є великі жидівські фінансисти, які мають завдання змусити народи-трудівники працювати на себе, напихаючи доходами від цієї праці свої кишені.

Чому марксизм не в стані знести великий капіталізм з лиця землі?

Тому що провідники марксизму працюють спільно з носіями біржового капіталу, є підкуплені ними, та споріднені з ними. Тому що провідники марксизму, так само, як і біржового капіталізму, переважно належать до тієї ж самої жидівської раси, і відповідного до свого расового інстинкту не знають іншої мети, аніж поневолювати народи-трудівники та змусити їх служити своїм капіталістичним цілям.

Чому марксизм в такому разі виставляє себе приязним до робітників?

Для того, аби обдурювати маси спокушених цим робітників стосовно своїх справжніх намірів. Німецький робітник не повинен помічати, яку злочинну гру з ним ведуть. Його нацьковують проти роботодавця - який, бачить Бог, має дуже хитке відношення до теперішньої соціальної несправедливості, проте при цьому свідомо мовчать про те, що над цими безвідповідальними капіталістами у вартісній індустрії сидять набагато жахливіші та брутальніші тирани й обманщики народу, що живуть та гуляють з праці трудівників, не будучи в ній задіяні анінайменшим чином. Це панове з спілки лихварів, що запихають свої гроші в індустрію, аби ці гроші працювали на них, щоби стягувати відсотки з цих грошей, що будуть зароблятися обдуреними робітниками.

Чи є, отже, націонал-соціалісти захисниками капіталістів-промисловців?

Зовсім ні! Націонал-соціалісти прагнуть змусити цих капіталістів-промисловців надати робітникам право власності на підприємства, де вони працюють. Але ми знаєм дуже добре, що це неможливо, доки не усунено рабство під батогом відсотка жидівської біржі.

Ліквідація відсоткового рабства

Що розуміємо ми, націонал-соціалісти, під ліквідацією відсоткового рабства?

Під ліквідацією відсоткового рабства ми розуміємо усунення влади грошей біржової тиранії в державі та економіці, яка експлуатує трудовий народ, розкладає його та робить нездатним до національного мислення.

Свобода

Отже, чого ми, націонал-соціалісти, прагнемо як остаточної мети?

Німецької свободи!

Яким чином можна цю мету досягнути?

За допомогою того, що ми спершу звільнимо безправну частину нашого народу, німецьке робітництво, від зарплатного рабства у власній Батьківщині, тим часом зробивши кожного трудівника власником. Тоді німецький робітник знову навчиться любити свою Батьківщину, тоді він знову стане національно-мислячим та відчуваючим, і довірить свій добробут вождям, що є вихідцями з німецької національної спільноти.

Тоді справедливо керований 60-мільйонний народ зможе скинути ззовні нав’язане рабство вже самим фактом свого існування.

Добавлено (05.08.2008, 22:46)
---------------------------------------------

Приватні інтереси

Чи не є NSDAP одностороннім чином на боці інтересів трудівників ручної праці?

Ні, партія так само активно відстоює інтереси трудівників розумової праці. Вона прагне порозуміння піж першими та другими, як точно вказують слова Адольфа Гітлера: “Вони повинні заново навчитися обопільно поважати один одного - ті, хто працюють головою, та ті, хто працюють руками. Ані перші, ані другі, не можуть існувати одне без одного. Із цих двох середовищ колиcь повинен викристалізуватись новий тип людини, людини майбутнього Німецького Райху”.

Чиї ж інтереси тоді представляють націонал-соціалісти?

Загалом вони не представляють жодних приватних інтересів. Вони представляють інтереси всього трудового німецького народу.

Культура

Як NSDAP ставиться до християнського світогляду?

NSDAP стоїть на ґрунті християнського світогляду, не прив’язуючи себе до певної конфесії.

Якого культурного оновлення домагається NSDAP?

NSDAP домагається відновлення німецького духу шляхом систематичного плекання німецької культури, науки, мистецтва та освіти.

Хто є головним ворогом культурного оновлення Німеччини?

Жидівство, яке систематично підважує німецький дух тим, що наповнює культурні установи, такі як преса, театр, наука, література, брехливим духом.

Яким чином NSDAP може розібратися з таким запеклим ворогом?

Шляхом вимоги усунення жидів із всіх німецьких культурних установ. Жид не може і не повинен мати права бути носієм німецького просвітництва та духу.

Жид і німець

Хто пише сьогодні більшість німецьких газет?

Жид!

Хто повинен писати їх у майбутньому?

Німець!

Хто керує нашим німецьким театром?

Жид!

Хто повинен керувати ним у майбутньому?

Німець!

Хто становить значний відсоток наших університетських викладачів?

Жид!

Хто в майбутньому матиме право стати викладачем у німецькому університеті?

Німець!

Хто нині є провідником німецького робітництва?

Жид!

Хто має стати провідником робітництва в майбутньому?

Адольф Гітлер!

Хто має нині право обирати депутатів до німецького райхстагу?

Кожен, хто має німецьке громадянство та кому виповнилось 20 років.

Хто матиме право обирати депутатів нашого майбутнього німецького парламенту?

Кожен трудівник, народжений німцем.

Молодь

Чого бракує нинішній німецькій молоді?

Ідей та вождя, відтак вона марнує свої життя у бентежливій погоні за задоволеннями, відчужуючись від злиднів, у яких перебуває Батьківщина.

Що NSDAP прагне витворити з німецької молоді?

Свідоме своєї відповідальності покоління, яке вбачає своє головне завдання в примноженні німецької гідності, німецької сили, німецького зовнішнього вигяду, покоління, що відчуває себе носієм німецької думки майбутнього.

Яким чином NSDAP бачить шляхи досягнення цього?

Шляхом плекання німецького духу в середовищі молоді, шляхом виховання розширених ідей і відповідального політичного мислення.

Пацифізм

Чим є для націонал-соціалістів пацифізм?

Пацифізм для націонал-соціалістів є ідеологічним вивертом, що багаторазово забріхувався, створеним для того, аби каструвати народ, зробивши його безплідним до правдивого політичного мислення.

Стани

Яким чином NSDAP ставиться до розмаїтих станів у нашому народі?

NSDAP поважає стани у їхній своєрідності, проте вона не хоче допустити, аби ця своєрідність перероджувалась у станову чи класову чванливість. У націонал-соціалістів кожен чесний працюючий німець на своєму місті користується шаною та повагою, будучи членом великої німецької національної спільноти.

Партії

Як націонал-соціаліст ставиться до політичних партій Німеччини?

Всі політичні партії Німеччини є всього-на-всього бізнес-структурами, у яких політика використовується для продовження бізнесу, лише державними засобами.

Як націонал-соціаліст ставиться до Німецько-національної партії свободи?

Партія свободи нібито є партією національного оновлення, цілі якої тут і там начебто співпадають з цілями NSDAP. Вододілом між двома партіями є позиція стосовно соціальної згоди: Партія свободи, як і всі інші буржуазні партії, є партією соціальною, тоді як ми є послідовними соціалістами.

Якої думки націонал-соціаліст про Німецько-національну народну партію?

Німецько-національна народна партія є партією, що представляє національну ідею фразою, але не політичною безкомпромісністю і послідовністю, відтак - партією, яка йде на буксирі політики виконання [вимог Антанти], вирішальним чином спричинившись до прийняття плану Дауеса, чим в зародку задушила будь-яку соціальну політику.

Якої думки націонал-соціаліст про Німецьку народну партію?

Німецька народна партія є партією, яка під прикриттям національної роботи в односторонньому порядку представляє інтереси великої індустрії, і під приводом охорони добробуту малого та сімейного підприємництва намагається залучити їх до сприяння інтересам концернів і трестів.

Якої думки націонал-соціаліст про Партію Центру?

Партія Центру є партією, яка неправдиво стверджує, що представляє інтереси католиків-співвітчизників, проте в реальності йде паралельно з ворожим християнству марксизмом та дозволяє йому себе використовувати в упряжці інтернаціонально-жидівських інтересів.

Якої думки націонал-соціаліст про Економічну партію?

Економічна партія є партією, що вдає, нібито представляє господарські інтереси середнього класу, але через те, що розколює своєю діяльністю ударну силу безправних мас, досягає діаметрально протилежних результатів від бажаних.

Якої думки націонал-соціаліст про Демократичну партію?

Демократична партія є партією, яка вдає, нібито бореться за вільні ідеали демократії, проте в дійсності представляє лише парламентське резюме всіх політичних сил, що перебувають на службі в жидівської біржі, працюючи на диктатуру грошей над трудящим народом.

Якої думки націонал-соціаліст про Соціал-демократичну партію?

Соціал-демократична партія-це партія сфальшованого соціалізму. Вона намагається досягнути соціалістичної держави на інтернаціонально-марксистському шляху, послуговуючись при цьому важелями влади капіталістичної демократії. Соціал-демократія перебуває на службі в біржі, а її провідниками є жиди та жидівствуючі.

Якої думки націонал-соціаліст про Комуністичну партію Німеччини?

Комуністична партія Німеччини є революційно-класово-бійцівською партією робітництва, яка насильством і терором добивається диктатури пролетаріату. Її економічною ціллю є соціалізація всіх засобів виробництва, що, особливо в індустріальній державі, є цілковито недосяжною; її методи є російсько-жидівськими; її духовні провідники є в основному жидами і цілком доказово перебувають у найтіснішому зв’язку з золотим Інтернаціоналом.

Соціалізм і демократія

Що таке справжній соціалізм?

Справжній соціалізм є формою політичного, культурного та економічного устрою, що замість внутрішньо брехливого свободівського лібералізму встановлює добровільний соціалістичний зв’язок між членом національної спільноти та державою в такий спосіб, що його манерам, характеру та здібностям відповідають його права та обов’язки.

Чому ми, націонал-соціалісти, боремося проти демократичної системи більшості?

Тому що панування більшості завжди означає панування дурнів, ледарів та безвідповідальних, за яким приховується брутальна диктатура грошей і боягузливої брехні. Ми, націонал-соціалісти, знаємо цілком певно, що оздоровлення Німеччини пройде лише через злам системи більшості.

Який принцип ми, націонал-соціалісти, висуваємо замість принципу більшості?

Дорогу здібним!

Вождь

Хто повинен стати вождем німецького народу?

Найкращий, найздібніший, найшляхетніший та наймужніший з членів німецької національної спільноти є цілком здатний до того, аби повести німецький народ до свободи. В цьому випадку абсолютно однаково, яка його конфесійна приналежність, як його звати та хто він за походженням.

Прапор

Чому ми тримаємо свастику на нашому прапорі?

Ми тримаємо свастику на нашому прапорі як символ праці духу та чину, віри в майбутнє, як гасло до боротьби за права трудового народу.

Що означає білий колір на нашому прапорі?

Білий колір для нас є символом національного мислення та дії, постійне нагадування: “Пам’ятай, що ти німець!”.

Що означає червоне поле на нашому прапорі?

Червоне поле символізує нашу справжню соціалістичну волю до визволення духовно та матеріально поневолених, волю до соціальної дії, неухитне усвідомлення того, що Німеччина може бути звільнена тільки шляхом звільнення трудящих німців.

Справжній націонал-соціаліст

Що означає бути справжнім націонал-соціалістом?

Бути націонал-соціалістом означає лише це: боротьба, віра, праця, жертовність.

Чого хочемо ми, націонал-соціалісти, для себе?

Нічого.

Чого хочемо ми, націонал-соціалісти, для працюючого німецького народу?

Свободи!

Що зв’язує нас, націонал-соціалістів, у цій боротьбі за внутрішнє та зовнішнє визволення Німеччини від поневолення?

Свідомість того, що ми належимо до визначеною долею спільноти духу радикального овновлення, пов’язані в розквіті та погибелі.

Як звучить націонал-соціалістичний заклик до свободи?

Допоможи собі сам, і допоможе тобі Господь Бог!

Доктор Йозеф Геббельс “Маленька абетка націонал-соціаліста”. - Берлін: “Наступ”, 1929.

Про автора. Пауль Йозеф Геббельс (1897 — 1945) — німецький суспільно-політичний діяч, новатор в сфері зв’язків із громадськістю, найвидатніший теоретик і практик агітаційно-пропагандивної роботи в ХХ столітті. З 1926 року керівник обласної партійної організації NSDAP в Берліні–Бранденбургу. Організатор всіх успішних виборчих кампаній партії, депутат райхстагу. Міністр народної освіти та пропаганди в уряді А.Гітлера (1933 — 1945). Батько шести дітей.




Повідомлення відредагував Мільярдер - Вівторок, 05.08.2008, 22:45
 
Форум » Загальний розділ » Світогляд » Геббельс: Маленька абетка націонал-соціаліста
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright Kozmenko © 2024
Сайт управляється системою uCoz