kozmenko.at.ua
Четвер, 25.04.2024, 15:16
Радий вітати Вас Гість | RSS
 
Головна Система "Козменко" - ФорумРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Загальний розділ » Які ті викладачі сьогодні? » Система "Козменко"
Система "Козменко"
VITALДата: Неділя, 23.03.2008, 11:55 | Повідомлення # 1
Чотовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 48
Репутація: 4
Статус: Offline
Пропоную в цій темі обговорювати систему навчання, яку пропонує нам Володимир Мирославович, адже вона принципо відрізняється від тієї яку пропонують інші викладачі... Прошу: переваги/недоліки, +/- і тд і тп....
 
ШВеДДата: Неділя, 23.03.2008, 12:35 | Повідомлення # 2
Курінний
Група: Наші люди
Повідомлень: 100
Репутація: 2
Статус: Offline
Щодо мене, вразили дві кардинально нові речі:
1. Нас вчать займатися самостійним навчанням за допомогою логічного методу (що до цього ні одна система не могла цього забезпечити). Більшість предметів ми вивчали приблизно так: на лекції продиктували, до семінару перечитали лекцію (рідше відкрили посібник), вивчили якесь окреме питання (частіше просто вийшли і прочитали), на контрольну всі лекції завчили, в кінці курсу рефератами доповідями балів добрали І ВСЕ!!! І ні слова про якийсь науковий метод навчання. Ми просто раніше навіть не задумувались, що можна якось по інакшому вчитись.
2. Гармонійно ця система навчання підходить болонському типу (тобто кредитно-модульному). Дуже мало таких систем, які б в кінці давали нормально 100 балів і на модулях часто-густо виходить, що набирають 30 з 20 або максимально з групи 35 з 40 (був такий випадок, коли потрібно було набрати певну кількість балів, а практично максимально з групи набрав один студент і то 5 балів до максимуму з модуля йому не вистачало!!! У всіх інших ситуація була ще більш не втішна -- від 10 балів до 30 балів недобирання). Але в кінці все рівно усі добирали або рефератами і доповідями, або бігали доздавали. Тому через таку не гармонійність систем відбуваються збої в навчанні -- студенти або механічно добирають бали або навпаки розслабляються і отримують пробіли у знанні курсу.


Ш.В.Д.
 
Форум » Загальний розділ » Які ті викладачі сьогодні? » Система "Козменко"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright Kozmenko © 2024
Сайт управляється системою uCoz